IT Weekend

Тренировъчен лагер за IT специалисти

Архив 2016

Какво е IT Weekend?


TL;DR

Прекарваме уикенд в Луковит през октомври 2016 г. на малки групи от 20 души, запознаваме се, хапваме, пийваме, говорим на различни QA теми, забавляваме се, научаваме нови неща и се прибираме.

По-подробно...

IT Weekend е експеримент, в който група IT специалисти се събират извън София за уикенд и обсъждат технически проблеми, възможности за подобряване на ефективността от работата си, меки умения и други теми, които ги интересуват, обменят знания помежду си, забавляват се, завързват нови контакти и научават нови неща. Някои наричат подобни срещи "meetup", други - "симпозиум", трети - "тренировъчен лагер". IT Weekend не е нито едно от тези неща, но комбинира елементи от всички тях.

За повечето хора и организации в IT сферата не е проблем служителят да отиде на обучение. Проблем е да го няма в офиса. За тях би било идеално, ако обученията се провеждат през почивни дни. От друга страна, хората ценят уикендите си и предпочитат да ги прекарат с близките и семействата си, релаксирайки и забавлявайки се. IT Weekend бяга от традиционните обучения, конференции и други подобни събития, като дава възможност на хората да дойдат сами или с близките си, да се обучават и да отпочинат едновременно, като извлекат максимума от уикенда си.

Решихме да започнем инициативата с три уикенда, фокусирани върху софтуерно тестване и осигуряване на качеството (QA). Темите на презентациите са различни през всеки един от уикендите и ще се изнесат от самите участници, тъй като IT Weekend е основно събитие за обмяна на знания. Точните теми ще се обявят на сайта, когато са уточнени, но като цяло програмата е следната:

Функционално тестване

30 септември - 2 октомври 2016 г.

Събитието приключи.

 Виж архива

Нефункционално тестване
(Usability, Performance, Security Testing)

14 - 16 октомври 2016 г.

Събитието приключи.

 Виж архива

Лидерски умения

28 - 30 октомври 2016 г.

 Виж архива

Плаща ли се?


256 лв.*

* крайна цена с включен ДДС
при настаняване с друг участник
в стандартна двойна стая

ДА!

Събитието е платено, за да е независимо от спонсори и за да осигурим добри условия за неговото провеждане. "Кръглите" 256 лв. е крайна цена с ДДС при настаняване с друг участник в двойна стая. Не предлагаме промо-кодове и други отстъпки, тъй като печалбата ни е минимална, а идеята - просто да се съберем и да поговорим за QA и софтуерно тестване. Имайте предвид, че посочената цена е за един IT Weekend, т.е. ако участвате в два уикенда, цената ще е 512 лв., а ако участвате и в трите уикенда - 768 лв.

Приема се само един начин на плащане - по банков път. Данните за банковия превод се изпращат само на одобрените участници. Издаваме фактури и сертификати за участие.


Осигуряваме:

Хотел

Две нощувки (петък и събота вечер) и възможност за късно напускане в неделя.

Закуска и обяд

Две закуски и два обяда (събота и неделя) на сет меню.

Конферентна зала и кафе

Ще имаме доста кафе паузи, в които да се освежите.

Безплатен паркинг

За да не се притеснявате за автомобила си и къде ще паркирате.

Безплатен Wi-Fi

За да имате Интернет-достъп навсякъде в хотела.

Безплатно ползване на spa-център

Хотелът разполага с добър спа-център с басейн, в който да разпуснете (носете си бански).

Възможност за личен или фирмен разход

Издаваме фактури и сертификати, така че обучението може да се покрие както лично от Вас, така и от Вашата фирма.

Възможност да вземете Вашите близки със себе си

Знаем, че цените уикендите си. Затова даваме възможност предварително да заявите, че ще вземете семейството си, половинката, децата, тъщата или когото Вие решите. Така докато Вие се обучавате, любимите Ви същества ще са близо до Вас и ще релаксират в спа-центъра. За придружителите Ви заплащате допълнително на рецепция.

Не осигуряваме:

Транспорт

Повечето хора предпочитат да пътуват с личен автомобил. Транспортът до Луковит от София отнема малко повече от час и в по-голямата си част е шофиране по магистрала. Има добър и сравнително евтин автобусен транспорт до Луковит (по линията София-Русе), като автобуси вървят почти на всеки кръгъл час. Ще Ви информираме допълнително за carpooling-опции. Като цяло има много варианти, но транспортът и разходите до Луковит са си за Ваша сметка.

Вечеря

Опитът ни е показал, че хората предпочитат да хапват вечеря на различни места. Има няколко заведения в Луковит, като в механа "При момите" към хотела ще получите 10% отстъпка.

Лаптоп

Вероятно можете и без него, но силно Ви препоръчваме да си осигурите такъв, за да извлечете максимална полза от събитието.

Разходи от личен характер

Досещате се, че всичко допълнително се заплаща от Вас. От нас - 10% отстъпка на всички услуги в хотела.

Всеки ли може да участва?


НE!

Събитието е ексклузивно. Всеки може да кандидатства, но няма гаранция, че ще бъде одобрен. Крайният списък на участниците се определя от организаторите.

Ние няма как да проверим данните за участниците, но във Ваш интерес (и в интерес на останалите участници) е да отговаряте на следните изисквания:

Изискване: Поне 2 години професионален опит в QA и тестване на софтуер

Защото е важно да сте се сблъсквали с истинско тестване, проблемите в работата и намирането на решенията за тях.

Изискване: Поне 1 година професионален опит по темата, свързана с дадения уикенд

Защото освен основни познания за QA, е нужен и поне година опит в специфичната област...

Предимство: Имате тема, знания или опит за споделяне

В случай, че имате интересна тема и опит, които да споделите на срещата, Вашата кандидатура ще се разглежда с предимство.

Предимство: Имате интерес точно към дадения IT уикенд

Не е проблем да изявите желанието си да участвате и в трите IT уикенда, като можете да посочите първо, второ и трето желание. При еднакви други условия, заявките за участие се приемат в реда на постъпването им, като хората, посочили даден уикенд като първо желание се разглеждат с предимство пред тези, които са го посочили като второ и т. н.

Ограничение: Максимум 3 участници от една фирма всеки уикенд

Идеята е да се съберат хора от различни фирми, които работят по различни неща, но срещат общи проблеми и са изпробвали различни решения за тях. Повече от 3 души от една фирма в даден уикенд би означавало по-скоро фирмен тиймбилдинг, а ние не организираме това. При голям интерес към формата ще организираме допълнителни събития, но правилото е такова и изключение правим единствено за тотално различни екипи в една и съща фирма, където хората реално не се виждат ежедневно, работят за различни клиенти или по практически напълно различни неща.

Къде ще се проведе събитието?


Събитието ще се проведе в:

Diplomat Plaza Hotel&Resort

гр. Луковит, ул. „Д. Талев” №2

София-Луковит 100 км 60 мин.


Защо извън София?


Избрахме да проведем уикенда извън София. Защо ли?

Защото е уикенд!

Ежедневието ни изцежда, а смяната на обстановката през уикенда дава възможност за глътка свеж въздух и ще отвори очите ни за нови перспективи.

Защото ще прекараме повече време заедно!

Ако проведем събитието в София или друг голям град, в края на занятията повечето хора ще отидат по лични дела. Когато сме извън града в малко населено място, ще прекараме повече време в разговори и нетуъркинг.

Защото ще е различно!

Провеждането извън София дава възможност да запомните IT Weekend като едно по-специално събитие, извън обичайната среда.

Защото ще сте по-фокусирани!

Доказано е, че смяната на обстановката повишава креативността, отдадеността и фокусът на участниците по време на обученията.

Защото мястото е супер!

Събитието е отворено за ИТ специалисти от цяла България. Мястото е близо до София, но една идея по-близо до центъра на страната.

А защо точно в Луковит?


Защото е близо!

Само един час път с кола от София (100 км), като се движите предимно по магистрала (по направление София-Плевен), за да достигнете до екологичния геопарк "Искър-Панега", с редица природни феномени наоколо (например "Божиите очи" и "Съевата дупка").

Защото хотелът е чудесен!

От отварянето си през 2006 г. хотелът е получил редица награди, има отличен рейтинг в Booking.com и приз за високо качество на предлаганата услуга през изминалата година. В него са отсядали Колин Фарел и Джейсън Момоа.

Защото е изключително подходящ за обучения!

Diplomat Plaza Hotel & Resort, гр. Луковит е първият 4-звезден тематичен хотел в България, сертифициран от НАПОО за извършване на професионални обучения, с оптимална атмосфера за нашата цел.

Защото е супер за релакс!

Освен излети сред природата наоколо, можете да се насладите безплатно на спа-центъра с вътрешен и външен басейн, джакузи, финландска сауна, инфраред сауна, парна баня, контрастен душ, тангентор и хамам, като през 2015 г. хотелът е спечелил и приз за регионален anti-aging център на Балканите.

Искам да участвам!


Действай!

Нужно е само да попълниш формата за регистрация. Отнема около 10 минути.

До края на следващия работен ден ще получиш потвърждение и данни къде да преведеш парите.

В съответния уикенд вземи добро настроение, лаптоп и бански и ела в Луковит. За останалото имаме грижата ние.

Организатор